fredag 16 december 2011

16/12 - Musikhjälpen för alla


Nuu har jag koll på läget med det här med Musikhjälpen och deras insamling, måste erkänna att jag varit lite förvirrad och inte riktigt förstått till vad och hur pengarna kommer att användas då det i stort sett bara pratas om flickor skolgång i U-länder, men ibland flikar de in att si och så mycket pengar ger mat till en hel klass på 30 personer i 1 månad... på deras hemsida skriver där även:


Pengarna som samlas in går till Radiohjälpen som i sin tur fördelar pengarna till hjälporganisationer. Det kan bland annat handla om att bygga skolor, toaletter, stängsel/murar och skolmaterial såsom läroböcker, pennor, sudd med mera. Det kan handla om att utbilda lärare och påverka politiker.

Jag skickade in en fråga på Musikhjälpens Facebooksida för att reda ut vad som gäller och fick svar och, lite komiskt och lägligt nog, ganska direkt efter det så gick även Jason/Timbuktu ut med en förklaring i livesändning oxå =)

Så här är det:
De pengar som Musikhjälpen samlar in går öronmärkt till OLIKA ORGANISATIONER som jobbar med FRÅGAN "Flickors rätt till skolgång i U-länder" - för att organisationerna ska få pengar MÅSTE de alltså ha denna fråga som en av sina arbetspunkter, eller vad man ska kalla det. Där emot kan sedan organisationerna använda pengarna till olika saker.

Man behöver alltså inte hänga upp sig på att "vadå, alla har väl rätt till skolgång osv" (jag har också tänkt den tanken) - pengarna används lika mkt till pojkar & flickor m fl - men FOKUSET och temat I ÅR (olika varje år) ligger just på flickors rätt till skolgång, läs mer om varför de valt detta ämne  HÄR

Hänger du med? =) Bra, då kan du gå in och skänka en slant HÄR  ;)

**CREA DIEM** //Sarah

Inga kommentarer: