torsdag 8 september 2011

8/9 - Fitnesssfight, dag 8 av 30


Sötmumrikar aka Knäppgökar =)

MAT
1500-1800 kalorier/dag

Frukost
Fiberhavregrynsgröt
Blåbär & hallon frysta
Ägg


Mellanmål 1
Äpple

Lunch
Kyckling
Fullkornspasta
Paprika
Krispsallad
Babyspenat
Gurka
Tomat
 
Mellanmål 2
Kesella
Banan

Extra, fika i stan
Thé m socker
Sockerfri muffins med hallon – suupertorr :p

Middag
Knäckebröd
Kallrökt lax, ca 120g

Kvällsmat

XXX






TRÄNING

Fitnessfightprogrammet - FUSTRA
Alla styrkeövningar görs 2 ggr och med 15 repetitioner om inte annat anges


Kondition:
Crosstrainer: 10 min, nivå 27, 1,02 km, 164 kcal

Styrka omg 1 x 2
Statisk crunch (Finsk solstol): 2x2 min
Smal benböj: 15kg hantel i varje hand, dvs 30 kg totalt
Pull over: 5 kg

Kondition 
Crosstrainer: 10 min, nivå 28, 1.02 km, 172 kcal

Styrka omg 2 x 2
Enbenshöftlyft: 30 st – 15 st vardera ben
Axelpress: 18,5 kg
Reversed crunch: 15 st

Styrka omg 3 x 2
Bred knäböj: 17,5 kg fri vikt
Crunch: 15 st långsamma, 20 st halvsnabba på toppen
Triceps-press: 4 kg

HUND

Promenad 1: Morronrundan, ca 0,8 km

Promenad 2:
 ca 5 km i lugn takt runt Slottskogen och i Linné med Sofie & Vilja =)

Promenad 3: kvällsrundan ca 0,8 km


DAGS-SAMMANFATTNING:
Så har ännu en dag med FF gått och jag har nu slagit personlighetsrekord i antal dagar med träning i rad =) Tror iaf mitt gamla rekord låg på 7 dagar :p
Förhoppningsvis har jag fått i mig alla kalorier som jag ska, haft lite dålig koll på det idag.
Åkte in till Linné efter jobbet och mötte upp Sofie för en solpromenad i Slottskogen med våra vilddjur som fick träna lugn koppelpromenad till båda deras stora förtret. Nåja, lite lösa fick de iaf vara och röja av sig – bus på hög nivå och skrattanfall för mig och Sofie. Jag fööörstår inte hur Combat lyckas se ut som han gör när han får fnattryck, det finns INGET annat som ser ut som honom vid de tillfällena. Sjukt fult, men sjukt roligt!
Efter promenaden satte vi oss på Cappuccino Linné och tog en fika, jag en thé och en sockerfri liten muffins – otroligt torr och tråkig :p Förstår inte riktigt varför jag tog den dock, har inget sug eller längtan efter något ”onyttigt” så hade klarat mig fint utan – det svåraste att stå emot är det ”sociala” för min del tror jag. Att inte uppfattas som tråkig och ”fanatisk” lixom, och att vara schysst och ”sympatiäta”… Jag är iaf sådan att om jag och någon ska fika och inte den andra tar någonting mer en t ex en the eller kaffe, så tar inte jag heller nånting till (kaka, paj, bulle osv) även fast jag egentligen vill ha. Löjligt, men jag kan bara inte äta själv om man är 2 eller fler och de andra inte äter – samma sak gäller med mat-mat. Jag går hellre vrålhungrig än att äta nånting, om inte den andra gör det. Inte OK I know, och jag jobbar på att ta bort den fjantiga idén i mitt huvud och det har blivit bättre, det har det, men inte bra. Hemma är det som tur är bättre och med vänner som jag känner väldigt väl. Men just för att jag känner såhär, så vill jag i min tur äta nånting om den andra vill ha men egentligen inte jag – just för ”sympatins” skull… Vet inte om ni fattar, men kanske lite iaf? :p  Knäppgök! =)

Blev sen träning idag mellan 21-22, och jag körde nog mitt mest effektiva FF-pass hittills faktiskt =)
Skrev en kommentar på Jarkkos blogg tidigare idag om att dagens nya övning inte var så jätteny (vanlig smal benböj var utbytt mot smal benböj med hantlar) eftersom vi redan är ganska många som kört med vikter på skivstång redan från start. Knappt en timma efter jag skrivit det så ringde Jarkko upp mig, snacka om att jag blev paff :p Han hade sett min kommentar, hittat mig i deltagarregistret och ville förklara att just benböj med hantlar tog på ett annat sätt än om man kör med skivstång, så övningen skulle vara bra att byta ut och ändra för att få lite variation även för oss som kört med vikter innan alltså. Vi snackade på i 10 minuter – himla skön snubbe verkligen!! Supertrevlig och med ett stort engagemang i sina kunder! Me like!! Han hade även varit inne här på bloggen och noterat mitt bryt med Keson, så han mejlade en länk med ett annat mellanmålsalternativ att kunna variera min Kesella med :p Snacka om kundvård.
Själva träningen gick som sagt bra, kunde öka på med konditionen igen nu efter 3 dagars lite lugnare tempo pga förkylningen (som nu är inne i segt-snor-fasen, men med nässpray så är jag som ny). Läste just att minsta rekommenderade kaloriförbränning på Crosstrainer i 10 minuter var 120-130 st, så jag har ändå legat över det (mellan ca 144-164) även nu när jag tagit det lugnt vilket känns bra =)

Blött hår efter träning och kall vind ute betyder att man
får börja använda sin fiiina Keb-mössa på kvällspromenaden
=)


Imorgon är det redan fredag och dag 9 gott folk! 1 dag kvar till ni får väga och mäta er, vilket jag läst på flera ställen att många har svårt att hålla sig från att göra titt som tätt ;) Jag själv bryr mig inte så mycket om siffrorna, går på känslan i kroppen hellre. Men jag ska absolut göra mina mätningar osv ändå, för att kunna ha och jämföra med i det långa loppet vilket kan vara kul just för skojs skull =) Eller jag kanske ska säga såhär iofs, siffror kan vara intressanta om man läser av dem rätt - dvs om vågen skulle visa att jag gått upp i vikt så är det för att jag då vet att fettmassa har förvandlats till muskelmassa, vilket ju väger mer. Hajar ni vad jag vrålar om? Som Hoffmaestro skulle ha sagt :p

Bed time then. Sleep tight!


**CREA DIEM** //Sarah

1 kommentar:

Linn sa...

Nu är det legitimt att börja använda mössan :-)