söndag 27 mars 2011

26-27/3 - Hundträning & komfortzoon

Helgen blev underbart bra, som de allt som oftast brukar bli =) Dock blev inte allt helt enligt planen, men vad gör det när det ändå blir bra? :)

Kan verkligen rekommendera att börja dagen med att gå och klippa sig, inte fel alls att bli lite omhändertagen och få huvudmassage och håret tvättat. Förstår dock inte frisörers fetish för att göra mitt hår till en pudelfrilla, är det så jäkla kul med lockar?! Måste komma ihåg att säga till om att INTE få det så nästa gång, glömmer det jämt :p Annars är jag som jag sagt innan, grymt nöjd med min frisör på Cybtekk!

Beachvolleybollen blev tyvärr inställd igår, lördag, och även promenaden & hundträningen med Tina. Istället blev det först en liten runda på Militärfälet vid klubben och sedan träning för oss själva - körde i stort sett bara balanskontaktfälten. Känns som att jag kan skicka honom från de flesta håll och vinklar, men han har för mycket fokus bakåt på mig om jag är bakom. Ska försöka få till film på det snart så vi kan visa fröken och se hur vi ska gå vidare :)
Eftersom BVn blev inställd, men solen lyste så blev det sedan istället en promenad med Anders Amundön. Gick rundan åt "fel håll" mot vad vi brukar, tänk vilka vanedjur vi är... Kändes jättekonstigt och hittade knappt ner på ett ställe ute på klipporna, men runt kom vi till slut. Ska nog börja gå åt det hållet istället faktiskt, man går mer ut mot horisonten och öppna havet på det sättet istället för att ha den i ryggen.
Släppte av Anders och fick ett sug efter thai, messade Hanna som varit och plockat sitt andra 1a pris i lydnadsklass I på Orust, (grattis! Nu tar vi båda vår LPI-titel i Grästorp!!) som visade sig vara tokhungrig som tur var :) Köpte med mig mat på vårt thaiställe i Krokslätt och åkte hem till Hanna för lite snabb-slappande, mat och tjöt i soffan innan det bar av hemåt igen för iordningfixning av mig själv. Efter lite velande bestämde jag mig nämligen för att hänga med på en fest med Anders som några gamla Chalmerskompisar hade hemma hos en nära Landala i stan. Håller på att träna mig på att ta mig ur min komfortzoon och göra sådant som känns lite "jobbigt" nästan, så vad är bättre än en fest med totalt okända människor som dessutom är Chalmerister (ett "släkte" som jag vanligen har ganska så svårt att hitta några gemensamma nämnare med)? Var lite halvskeptisk och tyckte även att det kändes lite pinsamt att komma till en hemmafest där jag inte kände en kotte, kan ju inte ens säga att jag känner Anders speciellt väl eftersom vi träffades förra lördagen. Meeeeen, liksom just förra lördagen där jag hade lite samma känsla innan jag gick till Samuel, så blev även denna kväll riktigt, riktigt rolig och lyckad (dock utan minnesluckor)!
Chalmeristerna + flickvänner till några av dem var hur härliga och roliga som helst. Samtalsämnen var det inga problem att hitta, musiken bra och dansen i full och vild gång i omgångar - me like!
Fick en liten dipp i humöret när vi kom in till stan och efter mycket om och men gick in på VALAND av alla ställen(?!). Tyvärr styrs jag extremt mycket av vilken typ av musik som spelas, och näst intill nykter blir det ännu tydligare. Men efter en stund i den "dåliga delen" gick vi över till det stora dansgolvet och humöret var på 10 sekunder på topp igen :p Valand är inget ställe jag går till vanligtvis, skulle aldrig i livet komma på själv att gå dit, men blev faktiskt positivt överraskad ändå måste jag säga, förutom att jag inte känner mig bekväm med den typen av folk som är där - många testosteronfyllda sterioidkillar a la "maffia" känns det som. Det slutade faktiskt med att vi bestämde oss för att gå just för att det blev lite gruffande av några killar mot några i vårat gäng, tyvärr. Nattmat (frukost) åts på café Tintin och till slut landade jag hemma med morgonbussen vid 06:30. Gick ut med Combat en morgonpromenad och somnade där efter väldigt gott =)

Hädanefter ska jag gå MOT horisonten ist för ifrån :)

Lugnet vid havet byttes mot galen förfest & utgång


Dagen idag har inte innehållit jättemånga knop, hade hoppats komma iväg till gymmet men icke sa Nicke. Gick till slut upp vid 13:30, dammsög och fixade lite hemma innan jag åkte upp till klubben för ytterligare "tryck"-träning och även tänkt lydnad. Väl på plats ringde Hanna som var på väg upp, så planen ändrades istället till att bli en egen runda på Militärfältet och sedan bygga upp en agilitykombination för att träna främst "back"-svängar. När Hanna kom gick vi runt golfbanan i ca 20 minuter och körde sedan massor av agility =) Fick filmat vår "tryckträning", men filmen kommer i sett separat inlägg.
Hux flux började det toksnöa utan förvarning, blev rätt paffa men hoppades att det skulle sluta snart, vilket det ju självklart inte gjorde. Vi höll nog på i närmare 1 timma utan att det gav sig, men som tur var så la det sig inte i alla fall. Efter 3 timmar på klubben (inklusive promenader) var vi rätt nöjda till slut i alla fall, trots vädret :) Kvällspromenad var inplanerad med Richard vid 18-tiden, men den planen styrdes om till tittande på den nya humorserien "Stockholm-Båstad" med the-drickande hemma hos honom istället. Den var väldigt rolig måste jag säga, och jag hoppas att till och med jag kan lyckas följa alla de 2 följande avsnitten, är värdelös på att följa serier annars, speciellt om de går innan 22 på kvällen. ...på tal om serier, jag MISSADE sista avsnittet av Svaleskär igår :( Jag var till och med hemma hos Hanna den tiden där vi slökollade på "Postkodlotteriet" i godan ro, hur kan jag vara så DUM?? :( Nu måste jag kolla på SVT-play, men det blir ju inte samma sak :( Typiskt!

Vad sjutton är det där??



Hanna börjar få till ett snyggt slalom med lilla Iza :)

...och sedan kom snöstormen

Så förutom missödet med Svaleskär i lördags så har helgen varit hur bra som helst. Är väldigt nöjd över att jag fått till hundträningspass både fredag, lördag och söndag och även att jag "tvingade" iväg mig på den där festen även fast jag inte fick med någon kompis :)

Nu är det dax för ny vecka och nya tag! Tyvärr ser det mörkt ut på min egna tränigsfront :S Hade egentligen velat köra styrka imorgon eftersom jag har ny PT-tid på onsdag, och även köra Bodycombat tisdag. Men måndag kväll är vidg åt Combat för träningstävling i lydnad uppe på GMBK, och tisdag blir det middag hemma i Torslanda eftersom min lillasyster kommit hem efter att ha varit borta 1 månad i Nairobi. Får köra träning onsd, torsd, fred, lörd och/eller sönd istället.






**Like it, love it** /Sarah

Inga kommentarer: