fredag 22 oktober 2010

22-24/10 - Dop & Neff-oskulden tagen

Snabbvisiten i Mariefred blev himla härlig, om än kort. Åkte från GBG vid 10 och kom fram lite innan 17, tog ett ganska så långt stopp i Gränna plus att vi fick köra väldigt försiktigt i och med det hala väglaget. Varken mamma eller jag trodde våra ögon när det låg näst intill 2 dm snö runt Ulricehamnstrakten och en bra bit uppåt.
I Gränna blev jag bortskämd med fina saker och lunch på ett sådant där riktigt gammaldags café. Riktigt mysigt hade vi det men inte en enda polkagris köptes, istället blev det en ny kärlek, the och en minibok om framgång. När vi satt och åt fick jag en till present som mamma köpt redan innan, ett litet trähjärta med texten "Du vet väl om att du är värdefull" <3 Tack bästa mamma <3

Väl framme fick jag för första gången träffa min gudson Victor & valpis Leija och krama på kusin :) Victor var verkligen riktigt söt och extremt snäll, gnällde max 2-3 gånger på hela tiden vi var där.
11:00 i lördags var det då dax för dop och min premiär som bebisbärare i kyrkan. Allt gick väldigt snabbt och smidigt, Victor stortrivdes i centrum och garvade åt alla tills han till slut somnade :)
Blev massor av gott att äta efter dopet, och det mesta var som alltid hemmalagat och bakat av Annika, hon är verkligen helt fantastisk min kusin. Efter presentöppningen satte mamma och jag oss i bilen och började resan hemåt igen, anlände efter i stort sett sträckkörning i GBG vid 20.





Hade lite panik över vad jag skulle ge som dopgåva. Ville ge någonting som han skulle kunna ha som minne hela livet på något sätt, och jag tror att jag lyckades rätt så bra: Har öppnat ett sparkonto där jag varje dopdag i 18 år kommer sätta in 1200:-. På hans 18-årsdag kommer han få pengarna och kommer själv få bestämma helt fritt vad han vill göra med dem. Förutom detta fick han en gammaldags nalle från Bukowskis, helt underbar!, samt några kloka ord på vägen inspirerade av citat från min lilla framgångsbok =)

Hemma i GBG åt jag middag med mamma och pappa i Torslanda och drog därefter vidare på en förfest på Lindholmen där Ida var. Riktigt stelt var det konstigt nog (avslutning med ett fotbollslag). Åkte in till Avenyn i hällregnet och siktade på Lounge. Tyvärr blev en av oss 4 inte insläppt pga ålder, riktigt surt. Ida och jag gick in själva och tog några varv för att leta efter Robin, Idas kompis (som tydligen är "kändis" från Frölunda Indians, ganska nyvärvad dock). Till slut hittade vi honom, och han visade sig vara en riktigt skön snubbe.
De andra två hade av någon anledning tagit sig bort till Neffertiti, och efter en kall promenad, och ännu kallare 30 min i kö (Frölundas A-lagskort gick inte som VIP, damn it :P ), var vi också inne på detta udda place. Aldrig varit där förut, och lär inte gå dit igen, men är lite kul att ha varit där i alla fall nu. Man kan beskriva det som väldigt "estetiskt" och rätt sunkigt, men rätt skön musik emellanåt. Vi hände i soffan och lite fler sköna typer anslöt sig till vår skara efter ett tag, Falk lånade ut sin jacka och räddade mig från att frysa ihjäl (skumt nog var det svinkallt inne). Det första Tengan & Falk gormar när de kommer är: "För fan Ida, känner du en  kändis utan att ha talat om det!!!!?" ...en viss "fågel" tog till och med en idolbild, får se om jag kanske bjuder på den här... :P
Mycket skratt blev det under natten, trots att den blev väldigt otippad.
Taxi hem, ut med hunden, somnade 05:30, snark!

Vid 10 vaknade jag av mig själv och var pigg och mådde topp. Passade på att utnyttja min energi till att städa, stryka och fixa hemma. Flängde av olika orsaker fram och tillbaka till Torslanda där jag plockade med mig den gamla vita hunden upp till GHU för att vara kurshund till en av tjejerna som inte kunde ha med sig sin hund, vilket visade sig inte behövdes till sist ändå. Milou fick vara visningshund istället av lite freestylekonster och trivdes rätt bra i rampljuset av mina söta och duktiga kursare.

Efter kursen flängde jag tillbaka till världens ände (Torslanda), åt kvällsmat med mamma framför TVn, och åkte till slut ut till Björkö där jag hämtade hem min egna prins :)

Helgen blev trots tråkig inledning, väldigt bra :)

Helgen började med att bli bränd både psykiskt och fysiskt ;(

Stopp i Gränna med lunch på gammeldags-café 
My new love!!
Blev lite bortskämd av mami <3

I Mariefred var dopförberedelserna i full gång

Stolta gudföräldrar, jag och kusin Anders =)

Massor av gott att föräta sig på efter dopet
Ica maxi-tårta, riktigt god!

Världens finaste gudson :)

12 timmar senare...
Idolbilden ;)

Under söndagens städning började jag inse att jag kan ha en lite udda form av beroende...



Inga kommentarer: