onsdag 15 september 2010

15/9 - Glamourlivet som TV-stjärna

...eller inte

Jag kan lova att det inte är någon glamour och flärd på TV-inspelningar direkt, varken för teamet, skådespelare eller Combat och mig.

Igår morse blev vi kallade till plats redan vid 12:30, istället för 17:00 som det var planerat från början. Pga vädret blev tider och inspelningsplats ändrat i sista sekund. Tur att jag har ett jobb som tillåter att jag kan åka iväg nästan när som helst... Combat var med i en eller ett par scener (kommer inte ens ihåg vad vi gjorde) och sedan hade vi paus ett tag. Trodde att det skulle vara ett tag iaf, men efter ca 4 timmar frågade jag tillslut om han verkligen skulle vara med något mer, och får då till svar efter lite kollande i papperna att,  "- Hmm, nä, han kommer inte synas i den scenen så ni kan åka hem." Då var klockan nästan 19 ...Suck!!

Idag skulle vi inte vara med alls egentligen, men pga vädret så var det ändrat idag igen och vi var kallade till 15:00. 15:30 är allt klart för att filma första scenen som han ska vara med i, i vilken han ska ligga i en soffa med Sara & hennes pappa. Regissören tyckte dock att han var för "pigg" så han plockade bort honom efter första tagningen pga tidsbrist (det är alltid tidsbrist) . Alltså var det helt menlöst att komma ut så tidigt egentligen.
Jag frågar när jag ska vara tillbaka igen för nästa scen som han skulle vara med i (som enligt schemat skulle vara den sista scenen för dagen runt 19:30), och om det verkligen stämmer att han ska vara med då... "- Vid 19:00, och då ska han garanterat vara med i de 3 sista scenerna" ...Uuuuuuunderbart, bara drygt 3 timmar att slå ihjäl på öarna där det finns noll att göra. Att ta sig därifrån och tillbaka igen är inte så stor idé, speciellt inte under rusningstrafiktid.
Fick gått en promenad ute på klipporna i nästan 1 timma, ätit en glass och sedan satt vi i bilen i drygt 1 timma i ösregnet och slappade. Kunde gjort betydligt mer vettiga grejer med den tiden...
Med facit i hand är han nu kanske med i den första av de 3 scenerna som han "garanterat" skulle vara med i (gjorde en version med hund och en utan), i den andra av de 3 är han inte med alls, och i den tredje syns han i några sekunder liggandes på sängen.

Ja, såhär KAN inspelningsdagar se ut, man är på plats i 5-7 timmar varav totalt 1 timma är jobb och resten väntan...  De kan dock även vara 5-6 timmar av konstant jobb, eller att man är där knappt 1 timma och är sedan färdig, ibland är totaltiden 10 timmar och jobbtiden 5... Det enda man vet en inspelningsadag är att man kan avboka allt annat, och blir det någon tid över så får man hitta på saker då helt enkelt.
Liiite, eller rätt så, irriterande är det dock dagar som igår och idag när det är totalt onödig tid som väntas...

Jag ska nog vara glad ändå trots allt, R som har huvudrollen har 3-4 arbetsdagar i veckan på ca 8-10 timmar nästan varje gång, och tjejen är 13 år... Har hon tur har hon hela lunchpausen fri på 1 timma, men ibland är det grejer som ska filmas eller fotas även en bit av lunchtiden. För att inte tala om inspelningsteamets tider som nog i snitt är 10 timmar varje gång, minst... Det var någon som räknat ut hur många gånger de inte haft övertid på hela inspelningsperioden hittills (maj, juni, aug & fram tills nu av sept) och det var 7 gånger... Galet!

Nu är det 4 dagar off från kameran, och sedan enligt de datum jag fått sedan innan så har vi inspelning månd-onsd igen nästa vecka. Men som sagt, U´ll never know what happens :)

Inga kommentarer: