söndag 11 april 2010

11/4 - Umeå, dag 2 & 3

Umeå visar sig idag från sin bästa sida med strålande sol och klarblå himmel. Vi har varit ett gäng som gått runt Nydalasjön, en runda på ca 1 mil, och grillat korv över öppen eld och bara njutit medans Combat har underhållit oss på sitt egna sätt med en Colaflaska... Ikväll blir det mer grillning "här hemma", man får passa på när vädret är så otroligt härligt :)



Annika & Chrille ...precis så som de brukar vara


The best Chrill!



Combat rekar av Tomas



Grillmyyyys vid Nydalasjön



En dag att leva med :D



Igår blev vi, jag och Combat, inbjudna till en träningstävling i agility i Nordmaling av Agneta med Tassa & Kira, och Jeanette med Kokki, Fanny & Studsa. Det var Nordmalings BK som höll en domarutbildning och behövde ekipage att träningsdöma i agilityklass. Otippat nog stod Tobbe S bland domaraspiranterna på läktaren. Kul kul :) Tobbe joinade sedan oss på kvällen på tacosmiddag.



Loppen igår blev 2 varv på en klass1-bana och 2 varv på en klass2-bana. Är hysteriskt nöjd med i stort sett alltihopa, men SPECIELLT starterna och kontaktfälten!! Yes!! Känns som en liten delseger faktiskt, hoppas det kan hålla i sig på riktigt tävlingar framöver också... Kunde lämna honom i starten utan en enda tjuvstart och hetsa honom utan att han stack. Kontaktfälten var till 95% i stort sett klockrena. Det var en gång när jag skulle gå tillbaka och belöna honom som han hoppade av för att han antagligen kände sig trängd... Ska nog köra på linjen att bara köra på och låta honom jobba "själv" utan att jag är allt för nära. Tusen tack Agneta & Jeanette för att ni tänkte på mig, har sällan varit så nöjd med varken träning eller tävling innan! Och självklart var det otroligt kul att träffa Agneta, Jeanetta & alla hundar med, lite extra kul att få se Fanny, Combats helvsyrra (samma mamma). Alla Jeanettes hundar var riktiga agilityämnen, iaf vad jag tyckte ;) Farten lär komma mer och mer, det är jag säker på, men tyckde dock inte det var något större fel på den nu heller.




Jeanette med Kokki, Studsa & Fanny
Kokki läxar upp Combat :P



Agneta tog fina bilder på min prins :)
Fler bilder finns i Agnetas blogg


Tassa, Combats nya stora kärlek



Combat med djävulskapsminen...


Vårt nya "trick", "deck". Ligga med hakan i marken


Combat, it is :P




Utgången igår blev först en sväng på förfest hos en kompis till Annika & Chrille. Stannade där ca 1 timma innan det var dax att dra in till stan. I Umeå stänger alla uteställen 02:00 så man går ut väldigt tidigt, vi var inne redan vid 23, alltså när ställena i GBG nästan precis har öppnat. Vi var på ett ställe som hette "Schlagerklubben" & "Cover club", ett ställe med 2 clubbar i 1. Inte mitt blivande favoritställe kan jag väl säga, men vi hade kul ändå och shakade loss på dansgolvet i stort sett hela tiden vi var där, förhoppningsvis dansade man kanske av sig något kilo med :)




På hemvägen fick jag tydligen vara med om något stooort, jag fick åka med "reggiebusschaffören", en levande legend här i Umeå. Och jag får nog hålla med om att det var något speciellt :P Det spelades reggie i högtalarna på hög volym och när låten "Turn your lights down low" kom, släckte han ner lysena och körde "mysbelysning" blandat med discoblink :P En hel buss sjöng även med i "Don´t worry, be happy" klockan 02:45 :D Minus med buss"resan" var väl att det tog 20 minuter att få på allt på bussen innan den gick eftersom man här i Umeå kan betala med kontokort på bussen... INTE så effektivt kan jag lova!!


Sclagerklubben


Turn your lights down low...




Ikväll blir det som sagt grillning med lite skönt folk och troligtvis lite sällskaps-spel á la varianten "roliga". Avskyr frågespel av alla slag!!! Imorgon bär det av hemåt igen. Ska vara i Avesta runt 14-tiden och ha ett möte, där sover jag sedan över och kör resten av vägen hem på tisdag.


Hoppas ni har haft en lika kanonbra helg som jag, vart ni än bor i vårt avlånga land :)


1 kommentar:

Jeanette sa...

Vad kul att solen visade sig idag för dig nu när du är här i norrland. Har nu äntligen fixat videon på dig och Combat i lördagsträningen. Jag förstår att du är mer än nöjd över eran insatts. Det skulle jag vaaaaaa. Tack igen för din tid.