tisdag 2 mars 2010

2/3 - Scandinaviumrapport 2010

Klämmer in lite tid här för att hinna skriva några rader om helgens uppvisningar. Tyvärr vann inte vårt lag på söndagen heller, men det var ruggigt nära att vi gick vidare till finalomgången.

Helgen i stort har flutit på väldigt smidigt och alla har verkligen gjort en kanoninsatts för klubben! Speciella tack till Nettan & Jonas som agerade speakrar (Nettan med en stooor tvillingmage dessutom), Hanna som ordnade med banorna, Minna & Johanna L som var funktionärsansvariga för var sin bana, Lennart S som körde lastbilen upp till klubben med hinderna, Agneta S som hoppade in och körde Ella i vårt lag som reserv för stackars Linn som blev magsjuk, till Kungälvs BK & Vivi samt Jennie Olsson som ordnade att vi fick låna en lång tunnel som fattades, och till de tjejer som ställde upp med att åka upp till klubben och lasta av hinderna, trots att vi egentligen bestämt att vi inte skulle köra upp dem i söndags.
Men självklart ska ALLA som var med på något sätt ha en stooor eloge för tiden och jobb man lagt ner på detta.


Lördagens show sågs nästan av fullsatta läktare, skulle väl gissa på ca 10 000 pers. Tyvärr spelades ingen musik under själva loppen så det var lite svårt att få med publiken på att hejja och klappa. Innan oss var det Honza Blaha som var inne med sina 3 hästar och visade otroligt vacker frihetsdressyr som tog andan ur varenda kotte i publiken (lipvarning på mig) och troligtvis även drog ner på tempot på dem, vilket ju var lite synd. Fördelen var att det är ett nummer som drar mycket publik, vilket som nämnt innan, ju bidrog till att själva antalet i publiken nog är bland det bästa vi haft (under de 7-8 år jag varit med). Men ibland kom de allt igång, tror det hörs på filmerna som dyker upp här så fort jag fått tid att redigera dem.

Till söndagens show hade Nettan & Jonas lyckats övertala ljud-Hasse att köra musik även under själva loppen, även fast de pratade i mickarna ibland under tiden. trots att det var färre antal (gissar på ca 7500-8000) så tyckte jag att de lät och hejjade på mycket bättre än lördagens publik.


Combats insatts under helgen tycker jag verkligen var hur bra som helst, inte klockren, men är väldigt nöjd! Lördagens lopp startade jag först av mitt lag (4 totalt) och kom i mål med en ganska bra ledning till vårt motståndarlag, trots strul uppe vid staketet och makaron-tunneln på tillbakvägen. Är otroligt svårt att göra sig hörd i den miljön inne på arenan. Jag tror att vi fortfarand ehade en bra ledning när vårt sista hund, Luna, startade med husse A. Tyvärr låg det en otroligt hemsk och ilsk hästbajshög vid slalomet som hotade att attackera Luna på tillbakavägen, så motståndarlaget gick om och vann. Men vad gör det om 100 år?? :P
På söndagen hade vi ändrat om startordningen så att jag & Combat var sist och Luna först, denna dag med Jane som inlånad matte. Luna såg dock sin godispåse som låg vid målet på tillbakavägen och drog som en raket till den utan att ta de sista hinderna, vilket resulterade i att vi hamnade långt på efterkälken. Men våra 2 lagkompisar, Cillen med Patric & Agneta med Ella gjorde himla bra insatser och knappade in på försprånget. När det var min och Combats tur var vinnarskallen uppe i 7000 varv!! Jääklar vad vi sprang och vad jag hetsade(!) på honom, vilket funkade grymt bra. Vågade lita på honom mer på gungan vilket gjorde att staketet gick som en dans och sedan var det bara "nervägen kvar". Såg i ögonvrån att vi låg ganska jämnsides med Emma & Lisa på andra banan... Han flög in i makarontunneln, MEN kom ut igen och hann sticka iväg ner över nästa hopphinder och till slalom innan jag fick tillbaka honom och igenom tunneln (med ett frustrationsbett i mattes handled emellan...). Såg hur Emma & Lisa var i slutet av slalomet och hetsade på som in i heeeeel*ete. Han låg som ett streck i slalomet och knappade in för varje cm, men tyvärr inte tillräckligt, Emma & Lisa vann med knappt 1 meter tillgodo. Tuuusan!!

Men vilken kille jag har!! Höjdpunkterna var kontaktfälten på gungan, slalomet och att jag kände att jag vågade vara väldigt offensiv på lördagen och lita på honom. Det kändes även som att han mognat en del nu under det dryga halvåret som vi haft näst intill agilitystopp. Längtar så till att komma ut på tävlingsbanorna nu i vår!! och självklart till att kunna börja träna nu på allvar igen med!

Stannade kvar både på lördagen och söndagen och tittade på hästtävlingarna och gick på mässan, blev faktiskt en hel del shopping :) 1 rund "riskudde" från Don Marc (köpte en på båtmässan också, de är grymt sköna. Har en i bilen nu och en i soffan), ett Back on Track knäskydd till migsjälv, ett jäkligt snyggt halsband till Combat, 14 par strumpor, en hästtäckeshängare som jag hängt på bilburen till koppel, spårlinor mm & 5 par vantar.

LOVAR att lägga in bilder och filmer innan helgen är slut iaf... Har fullt upp hela denna veckan, men ska göra mitt bästa för att lägga ut det.

1 kommentar:

gaaaura sa...

Nääär kommer bilderna?