tisdag 2 februari 2010

Åker kunglingt med G-line

Jag ääälskar Blocket! Satte igång att Googla runt på lite olika bilburar för hund idag, och ca 10 timmar senare står en fin grå G-linebur i min bagage :)



De burar jag funderade på var MIM-safety Variocage & G-Line modell "Milan". Hoppades på att hitta en MIM-safetyBlocket men det fanns det inte, dock en G-Line av rätt modell. Ringde och buren fanns faktiskt otroligt nog kvar, trots nyskick samt ca 1500:- billigare än nypris. Så direkt efter jobbet åkte jag över till Huvudröds för att prova ifall den gick in i bilen, vilket den gjorde utan problem. Väl där började jag dock vackla åt en 3e variant, Artfex, med öppningslucka som gick uppåt, precis som bagagen. Efter velande med mig själv beslöt jag mig för G-Line-buren som känns mest robust och har täckta sidor som jag gillar. Dels för att det blir mysigare för Combat och dels för att smutts hålls inne i buren som är lätt att torka ur om han skakar sig osv, ist för att behöva sanera bagagen med dammsugare efter hår, grus och smutts. Tycker även den är snyggast av de 3, vilket ju inte är speciellt viktigt, men en bonus :P



Så nu åker Combat säkert, kungligt och mysigt i sin nya bur. Var väldigt skönt att fått köpt den nu innan det bär av till Sthlm på fredag.

1a tanken föll på MIM Safety Variocage, 3,995:-, då många kompisar har denna och den är säker, justerbar och bra. Minus dock för risk för skrammel då muttrar i justeringsanordningarna kan glappa, samt krånglig att öppnaoch stänga enligt mig.

Väl i butiken fick jag tips om Artfex, 3000:-. Även detta en krocktestad och säker bur med smidig öppning. Minus för helt öppna sidor.
Modellen det föll på blev G-Line Milan, nypris ca 3,695-3,995:-, köptes för 2,500:- näst intill oanvänd. Läs mer om buren här


3 kommentarer:

Elin sa...

Härligt med stadig bur till bilen. Själv håller jag på och letar bil så jag kan få plats med två burar i :-)

Sarah Carlsson sa...

Ja, känns jättebra :)
Åhh, spännande. Men lilla ärtan då, vad blir det av henne? Du måste nästan behålla henne för sentimeltalvärdet. Ärtan, du och Stella hör liksom ihop :) och numera Flej med då :)

johanna sa...

jag har en sån dubbelbur till mina dvärgar. de sover så gott hela resan:)
kram johanna