onsdag 6 januari 2010

Kaotisk dag på Mässan


Tillbringade 4,5 timmar på Sv Mässan idag. Hade tänkt att det skulle bli effektiv träning och ett snabbt genrep, men planerade ändå för att lägga hela eftermiddagen och kvällen där eftersom det sällan blir som man tänkt i sådana här sammanhang. Och tur var väl det... Jag och några till kom redan vid 15:30 för att träna lite innan, där vi tränat dagarna innan, och gick sedan ut och rastade hundarna så vi var inne igen till 17:00, då vi hade fått tid i stora finalringen för genrep.


...18:20 kom vi till sluuut in!!! Hundakademin var innan oss och trodde de ägde hela stället med deras viiiktiga hundteater som Hemmets Journal var och gjorde ett reportage om idag. Vi var ca 20 myyyyyyycket irriterade och förbannade ungdomar som stod och stampade och väntade på att få komma in, men ingen notis togs om oss. Fruktansvärt hänsynslöst av både Hundakademin och arrangörerna som inte tog tag i situationen! Ta bilder för en himla tidning kan man väl göra någon annan stans när det ligger ett tajt tidsschema med andra bakom!

Innan detta så hade vi haft ett jäkla strul med att ens få in alla på mässområdet då det var "monterbyggardag" och strängt förbjudet med ungdomar under 18 år iom skaderisken med bland annat tunga truckar som körde omkring. I o m arbetslagen är det ej tillåtet med ungdomar i sådana miljöer eftersom inte deras försäkring täcker dem (alltså arbetsgivarens, i detta fallet Svenska Mässan) vilket kan ha till följd att hela Mässan måste stängas om någonting händer, eller att de som är anställda där blir av med jobbet om de inte följer order och regler. Mycket smart tänkt med att ge oss en genrepstid den dagen då... Men som sagt, man lär sig av misstag, och ska vi vara med nästa år, så blir det genrep dagen innan så man slipper strul och bråk... Allt löste sig tillslut i alla fall och vi kom in och fick kört igenom allas freestyleprogram, samt agilityn, med våra proffsiga speakrar ;)


Dock räckte inte tiden till för mig och Linn + hemlisen att köra våran "specialshow", så det kommer bli mycket spännande att se hur det kommer bli till slut. Samtidigt som Försvarsmakten var inne och tränade i finalringen, fick vi kuta omkring utan hundar och gissa oss till vart vi skulle vara på olika ställen i låten, och hur vi skulle lösa att inte krocka med varandra. Planen var att sedan träna "live" i en av utställningsringarna, men då var klockan 20:00 och vi blev tillsagda att gå ut eftersom de tydligen stängde mässan då. Suuuuck!!

Vi ska träffas imorgom em/kväll och försöka träna lite istället, vi har ingen aning om vart dock, men de löser väl sig.


Myyycket bra jobbat av alla duktiga och TÅLMODIGA GHU:are idag!! En stor eloge till oss alla!! Och vad vore vi utan snälla pojkvänner med vänner som ställer upp som hinderfunktionärer utan att visa en sur min trots all väntan?? ;) En sådan ska jag också ha i framtiden någon gång ;)



SOVA.NU! Combat har legat utslagen sedan vi kom hem vid 21-tiden efter ett fikabesök på haket med Elin F & Emma N (såklart) ;P Blåmärket har idag fått vara ifred tack och lov (det är iiinte snyggt idag), bara något enstaka rött märke på högervaden blev det idag... Varför bara högersidan kan man undra??



Imorgon blir det faktiskt jobb på kontoret, eller rättare sagt på lagret. Ska bli kul :)


Nighty!

(imorgon kväll tänkte jag nog avslöja vad hemlisen är förnågonting, efter att vi tränat och fått ihop det lite bättre)



Inga kommentarer: