lördag 12 december 2009

Älvsjö, Hund09, dag 1

05:00 är en tid som jag inte allt för sällan kommer hem en lördag eller söndagmorgon, idag gick
jag istället upp då... Som tur är när man är iväg på sånt här så är man rätt pigg eftersom man har något kul att se fram emot i alla fall.



Dagen på mässan blev totalt ca 13,5 timmar... Mycket av tiden har jag spenderat med min underbara uppfödar"familj" från HobNob´s Kennel. Tittade på alla 15 poil longer som ställdes, varav jag tror att alla utan 1 var fawnfärgade (de ljusa på bilderna under) och 1 brindle (den lilla mörka). Jag är nog ett hopplöst fall för utställning, spelar ingen roll hur mycket jag tittat och frågat, till nästa gång jag står där är jag lika okunnig igen... vad var det nu ett rött band menade, varför gör man si, får man göra så, vad gäller för HP, vad är ett CACIB?... Det jag vet är i alla fall att det gick kanon för HobNob´s då deras vackra Sarradet slutade som "Grupp 4a" i finalringen. Sarradets dotter Folie blev dessutom BIM, mot Sarradet då. (liiiite kan jag iaf)

Förutom att titta på Berger-utställningen stod jag i rasmontern 2 omgångar, tittade och hejjade på klubbkompisarna i Agria Freestyle Cup-finalen, kikade på agilityn i olika omgångar, tittade lite i försäljningsstånden samt har träffat och pratat med massor av hundvänner som kommer från landet runt, som man bara träffar några gånger om året just på sådana här större tävlingsarrangemang :)


Har saknat att inte ha Combat med, men känner absolut att det var rätt beslut att lämna honom hemma där han har det betydligt bättre och skönare än i den stökiga mässmiljön. Får ju träffa honom på måndag igen :)



från gårdagen, djupt koncentrerade på Idolfinalen...



Bergeé-ringen



"Diggi", alias "Peter Jöback, den lilla söta" ;)


HobNob´s Quidam

HobNob´s Vitesse ("Zelda") & Norska Angeyja's Aela


Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet... Men Ulrika är det iaf :P

Ännu ett bortblåst namn (enda brindlen idag) ...Men Ulrika & HobNob´s än en gång :)


Traditionsenligt bjöd Monne & Ulrika på lunch till alla Bergeér-ägare på plats. Alltid lika uppskattat och trevligt!

Pajer, sallad och bröd i massor :) Mkt gott!!


Ett trött hundgäng väntar på att sista klubbkompisen ska bli klar å agilitybanan vid 19-tiden någonting...


PIZZATAJM! Vi tröttnade på att vänta och beställde mat till mässan ist för till vandrarhemmet, 21 pizzor & 4 sallad! Göööött och Maggie är glad igen ;)

Glad Elin, Maria & jag :)




Äääntligen kom bussen och hämtade oss mätta och trööötta! Och lite snö hade det till och med kommit under kvällen.


Resultatmässigt har vi en hel del framgångar med klubben efter 1a dagen av 2. I Agria kom vi på en 2a plats i klass I och en 3e i klass II, av 7 respektive 5 tävlande. I agilityn fick vi igenom flera ekipage snyggt, men vet inte exakta placeringar, agilitykonkurrensen här uppe är sjukt stor med många internationella toppekipage, i utställningsringen fick vi minst 2 BIM vad jag vet, i raserna Svensk lapphund & Borde Collie :) STOORT GRATTIS TILL ALLA!!!!!

Imån har vi sovmorgon ända till 06:30 :D

3 kommentarer:

Linda, Inez, Drömma sa...

Den lilla svarta är inte det Tix?! Äh jag vet inte, kände iaf igen Inez pappa Sarradet ;)
Jag missade Hob-Nob's lunchen, men tur var kanske det för jag hade fullt sjå att hinna se allt jag ville... Hoppas vi ses snart igen!

Kram

Sarah Carlsson sa...

Tank jo, det är det ju :D Minnet behöver bara lite hjälp på traven ibland :) Viv ses snart igen framöver :)

Agneta Spiik sa...

Grattis till ditt nya jobb
vad kul att se lite bilder från
uts och framför allt Berger ringen
ha det bra hälsn Agneta och Russin