torsdag 27 augusti 2009

Ett ljus för barnen!!!



Ja, då var denna jobbveckan nästan slut. Har faktiskt några jobbtimmar imorgon med på vår annars lediga dag, vi ska göra 2 prov för att förhopnningsvis då bli godkända som Certifierade Försäkrigsrådgivare. På måndag är alltså 1a dagen som vi i så fall får lov att börja SÄLJA!! :)





Denna veckan har det som jag skrivit innan handlat om Kommunikationsprocessen och lite sånt, alltså ingen produktutbildning. Idag hade vi lite sälj och mentalt tänkande på chemat, bra att få det uppfriskat även fast man hört det mesta. Men för varje gång kommer man ihåg ytterligare någonting. Vi gjorde även en del kul gruppuppgifter och några enskillda. Vi har nu haft alla 4 coacherna i någon del av denna 3 veckor långa utbildning, gillar dem alla skarpt, har dock 2 som jag allra helst vill hamna hos när vi nästa vecka får våra grupptillhörigheter och gruppcoach.





Mellan 18-21 hade vi "ringtid" ikväll, körde även en timma igår. Dock är det strul med min dator och uppringsningsprogrammet så jag måste slå alla nummer på telefonen manuellt vilket saktar ner tempot väldigt mycket. Men det är iaf bättre än att inte kunna ringa alls vilket det finns några som inte kunnat. Tyckte jag jobbade på riktigt bra även fast det var väldigt oflyt med mina samtal, kom nog knappt fram till 1/3-del av alla slagna nummer, några var helt enkelt inte intresserade, några kunde inte av olika orsaker och några var fel nummer och lite annat sånt. Fick inte in en enda riktig bokning på ca 2,5 timmar, dock 2 som ville återkomma till mig isf i nästa vecka, och någon som jag ska återkomma till på "obestämd" tid nästa torsdag. Detta gjorde faktiskt inte så mycket tro det eller ej, jag höll gott humör hela tiden ändå, och uppe tempot så gott det gick med min knapptelefon :P I mitt förra jobb gick energin ner väldigt fort när man inte fick tag på dem man ringde och när man fick enbart nej hos dem man fick tag på. Varför var det annorlunda nu då? JO, för den enorma energin som finns i hela lokalen, för alla goa människor runt omkring och för de grymt härliga coacherna :) Detta är något jag aldrig upplevt innan och tycker det är riktigt häftigt att tillhöra ett stort team med likasinnade människor. På mitt gamla jobb var vi ju bara 2 personer + 2 fristående som hyrde in sig hos oss, och det gick ibland långa perioder då jag till och med satt helt ensam på kontoret. Usch va tungt det var, men är grymt stolt att jag klarade mig så länge. Även fast jag borde bytt mycket tidigare än vad jag gjorde... Men det är en annan historia.


Så trots 0 bokade telefonmöten till nästa vecka är jag riktigt taggad att sätta igång igen efter helgen!





När vi slutade för kvällen tog jag en sväng förbi Marcus för att lämna ett litet brev angående en liten fest... När jag travade Avenyn upp i kvällsmörkret så såg jag ett stort ljuslyktshav runt fontänen i Bältespännarparken och bytte över till den sidan av gångbanan. Fick en marshall framräckt av en tjej som undrade om jag ville vara med och tända ett ljus för sexuellt utnyttjade barn... Och vad är det att fundera över? Självklart!!! Fick tänt mitt "ljus" och placerat ut det bland alla andra hundratals små eldstäder som spelade i vattenytan och trollband mina ögon. Stannade en liten stund för en micropaus i vardagen och sände varma tankar till alla barnoffer ute i världen... Fy fan att sådana här aktioner ska behöva finnas... Otroligt fint var det iaf och väldigt stämningsfullt! Bra initiativ av föreningen "Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn". Såg i deras kalender att det jag deltagit i var "Trasdockans Dag"... Man hör ju bara på namnet... Usch, vill inte ens tänka på det... Kände att jag i alla fall gjorde en god gärning idag med mitt lilla ljus. Nä, nu rinner tårarna här... Vill lägga in detta som står om denna dag på deras hemsida, synd att man inte visste om det tidigare så man kunnat vara med och sprida infon om det för att locka ännu mer folk:





Trasdockans dag
En manifestation till stöd för barn som utsatts för sexuellt utnyttjande och våld.
Trasdockans dag är en rikstäckande och årlig manifestation, som Birgitta Holmberg ATSUB Stockholm, är grundare och initiativtagare till. Trasdockan är symbol för alla tusentals sexuellt utnyttjade och våldtagna barn samt barn som lever med våld. Den symboliserar även alla tusentals vuxna män och kvinnor som bär sitt eget trasdockebarn med sig genom hela livet. Ett barn någon slitit i slängt undan som ett ting, ett föremål, en ägodel.



TRASDOCKANS DAG 2009
TORSDAGEN den 27 augusti kl.19:00 i Bältesspännarparken, Göteborg. Kom och tänd en marschall för våra barn!


Våldsbrott i sig är i mina ögon något helt ofattbart mot vem det än är, men brott mot barn, och även djur är nog det vidrigaste man kan göra... Så oskyldiga, så sköra och försvarslösa... Fy fan!!


Nä, nog med sentimentala grejer här nu, tror jag fått fram min åsikt och känsla...
Efter svängen förbi Markus hamnade jag en stund på Lilla London där Viktor och Christian satt med lite kompisar till dem. Var dock väldigt trött och hade svårt att andas eftersom en jäkla tant satt och kedjerökte bredvid vårt bord, så det blev knappt 1 timma, men trevligt stunden som varade.

Imorgon ska faktiskt Combat få följa med som praktikant på jobbet :) Jag ska direkt ut till Torslanda för lite släktmiddag efteråt, så nu slipper jag åka tillbaka hem bara för att hämta honom. De är verkligen helt underbara våra chefer!

Ska sova över i Torslanda eftersom jag, Paulina & kanske Cillen ska vara med på en uppvisning med Ninna & Sandens HundskolaTorslanda Torg på lördag mellan 11-14 :) Hoppas på OK väder då!!

Nu är det dax för sängen!!

Ciao!!

Inga kommentarer: