måndag 15 juni 2009

Shopping & båtar, en bra kombo!!

Tjohopp

Denna helgen har verkligen varit helt himla jättebra! Är inne i ett riktigt "livet-leker-flow" just nu och det är såååå skönt!


I fredags, 12/6, så var jag i stan som jag redan nämnt med Andrea & Michelle. Vi gjorde NK & fikade på Condecco. Efter att A & M åkt hem tokstressade jag över till Ringön och långt in i industriområdet där för att köpa min kamera som jag hittat till bra pris på Inet. Kom dit 4 minuter innan de stängde. Hade för säkerhets skull tagit ut kontanter ifall det skulle strula med kortet (mitt körkort blev stulet på annandagen och har fortfarande inte fixat nytt, hade glömt passet hemma så kunde inte identifiera mig). Trots att jag hade förberätt mig med kontanter så hjälpte inte detta tyvärr. Priset jag sett gällde om man köpte via nätet och fick den hemskickad (portofritt). Köpte man den i butik så kostade den nästan 500:- mer!! SUCK! Hade ju bara tagit ut kontanter för det lägre priset och självklart hade de en kortläsare som inte gillade mitt kort, alltså behövdes legitimation för att få köpa. Men jag hade inte stressat som en idiot och åkte den vägen för att gå därifrån utan kamera!! Efter lite om och men och pratande med en annan säljare så fick jag använda mitt kort utan legg, och jag gick därifrån glad med en rosa kamera i påse :)


Fredagens shoppingrunda resulterade i; rosa kamera Canon Ixus 95 is, rosa OPI nagelack, hårnålar, Estée Lauder ögonskuggsprimer, Lumene eyeliner (hur satan använder man eyeliner, hjälp!?), Ldb Body scrub, Nivea showercreme, Ldb body lotion samt ett vääääldigt impulsköp, en Fornarina tunika/klänning för alldeles för många pengar...


Var hemma vid 19:30 och gick ut med Combat runt Safjället i regnet och klättrade i skogen. Därefter hade jag en EGO-kväll med lååång dusch, body lotion-inpackning, nageltillfixning och lackning =) Riktigt skönt!!



Igår, lördag 13/6, så var egentligen planen att åka till Marstrand på dagen med "Mr who", Andrea & Michelle. Men vi har ju redan konstaterat att planer är till för att brytas så det blev faktiskt stan denna dag med :) Andrea & Michelle fick klara sig själva på Marstrand. Var inne i stan vid 13 och sedan gick vi lite här och lite där. Fick även lärt mig att vi har en Nudie-butik i stan minsann :) Den lär få besök av mig lite då och då i fortsättningen :) Jag hade en diskussion med mig själv sent på fredagskvällen om hur nödvändig den där klänningen som jag köpte var, och tog ett hårt beslut; den skulle tillbaka till hyllan på NK! Så det blev att slita mig från den och lämna tillbaka, dock var jag tvungen att byta den mot en annan tunika för att inte bli allt för ledsen, men den som fick följa med i påsen denna gång var inte fullt lika dyr iaf :P

Efter ett tag blev vi lite fikasugna och satte oss på Sense. Där smaskade vi räksmörgås, pladdrade på och glodde på folk som gick förbi :) Efter det fick vi nya krafter att attackera stan.


Åkte hem vid 17:30 eftersom jag sedan skulle ta bussen ut till Marstrand och inte skulle komma ut allt för sent.


Lördagens runda resulterade i; tunika från Junk food (såå cool!), Fred Perry tygskor, liten Guess väska (letat efter jättelänge!!!) och återigen ett impulsköp... En IPHONE! :D Fast, det är en sanning med modifikation, jag skulle köpa ny mobil och nytt abbonemang inom kort och har haft IPhonen som "tänkbar kandidat", men mest vart inne på en Sony Eriksson ändå. Men när det skiljde 20:- på om jag tog en vanlig SE Walkman-telefon eller IPhonen så var valet ganska lätt efter att även säljaren & Mr Who sagt sitt... Säljaren på Telenor var så himla trevlig med så jag ville verkligen köpa av honom, att han (iofs Telenor) även hade bästa (billigaste) lösningen gjorde inte saken sämre. Så nu ligger en svart blank fin sak här och gör mig sällskap :)



Tack för en mycket trevlig och kul dag hörrö du ;) !!!



Detta är lördagens inköp :) Me like a lot!!!! Tunikan är i lite halvgenomskinligt "meshtyg".


Resan upp till Marstrand tog sedan närmare 2,5 timmar från "dörr till sittbrunn". 1a bussen hemifrån kom inte vilket gjorde att jag missade Marstrandsbussen i stan och fick vänta på nästa i nästan 30 min när jag väl kom in, sedan var det väntan på byte i Utby innan vi (jag & Combat) väl var framme. Mamma, pappa, Elin & Johan var ju redan där så maten var nästan klar när jag kom vid 20:30. Det blev fläskfilé med färskpotatis och pappas legendariska aioli. Mmmm! Vi avslutade kvällen med en midnattspromenad ute på Marstarand (vår båt låg på andra sidan färjan eftersom hamnen var full när pappa och jag tog upp den i tordags) Vaggades sedan (blåste rätt bra och rakt in mot båten så det var en del sjö) till sömns i min koj med min lilla prins vid fötterna, och sov som en stock hela natten. Älskar att sova i båt!! Man hör vattnet mot skrovet, tamparna som knakar, männskor som går förbi och ett och annat "festvrål" från långt håll. Mmmyyys!

Dagen idag, söndag 14/6, har avslutat helgen alldeles perfekt med sol och salta stänk :)

Fick ett himla trevligt och överaskande samtal när vi åt frukost. Det var Johannes som var i krokarna och hade precis jobbat klart. Samtalet resulterade i att han hängde på oss istället för att åka hem :) Jag, mamma och Johannes åkte över till Marstrand och gick en promenad med hundarna på utsidan av ön och njöt av utsikten. När vi kom tillbaka till båten var det dax att packa ihop för att dra ut med RIBen och titta på starten av racet (Volvo ocean race) som skulle gå av 13:00. Vi var inte direkt ensamma ute på det stora blå... Svårt att beskriva känslan och stämningen, men när flera hundratals (närmare 1000!!) båtar i olika storlekar och former ligger på led och skapar en lång gata där sedan de maffiga racebåtarna går, är det riktigt mäktigt. Kustbevakning, Polis och extrainsatta "hjälpstyrkor" körde på fram och tillbaka och höll undan alla som kom för långt in. Det gällde verkligen att ha koll åt alla håll, att det var ca 3-4 meter vågor gjorde det inte lättare heller. Men det var kuuuul!! Rattade och parerade båt i nästan närmare 2 timmar tror jag. Ett träningspass för både kropp och knopp kan jag lova!



För er som hänger med lite och kanske sett på nyheterna så vet ni redan att Telefonica gick på grund ganska precis efter att de vek av ner mot GBG efter alla bojrundningar. Vi såg inte grundstötningen men vi hörde den kom vi på. När vi väl var på väg in mot segelbåten igen så hördes en dov hård duns, reagerade på den men trodde att det var någon stor motorbåt som landat tungt i en vågdal. Några sekunder efter dunsen kom sjöräddningen i full kareta med sirenerna på, kopplade inte alls ihop dunsen med sjöräddningen då, men Johannes ringde sedan när han var på väg hem och berättade vad som hänt. Först då förstod vi att det var det vi hört. Snacka om pinsamt!! Dessa männsikor bor på båtar och seglar näst intill konstant i 8 månader i extrema väderförhållanden och sjögång, de sover 4 timmar åt gången och äter 3 måltider om dagen på MAX 15 minuter, att pricka grund såhär får bara inte hända. Ska bli intressant att se om de kan gå vidare imorgon eller inte. Samma båt gick på grund i Qingdao under starten... Undra om de som är skeppare & navigatör på denna båt kommer raca så mycket mer i sina dar framöver... :P



Här finns lite länkar:



Åkte med mamma hem sedan i bilen, Elin & Johan tog RIBen och pappa segelbåten. Tvättade både mammas och pappas bil när vi kom till Torslanda och köpte Kinamat till middag innan det var dax att åka och möta upp pappa i hamnen på Ängholmen/Långedrag. Vinden låg hårt på så det var lite trixigt att lägga till men gick bra efter lite meckande. Pappa körde hem mig och Combat till Mölndal sedan, var nog hemma vid närmare 21 och har spenderat resten av kvällen med att packa upp och fixa här hemma. Men nu är det sängtime!!


Här kommer ett gäng bilder från helgen :)



Kvällsmys i båten


Nattlig promenad på Marstrand. Här går vi förbi Socitetshuset där kön för nattklubben börjar bli lång



Maffiga båtar på rad med vaktande "Body guards" på bryggan...


Utsikt mot Marstrand by night



Frukost i sool



Filmteam och olika helikoptrar flög runt och över ön hela dagen


Maaaassor av folk samlas framför storbilden för att de starten och även vallfärda ut på klipporna


Mamma, Johannes & Milou på promenad :)



Combat och jag var ju också med :P



Götheborg på väg ut mot starten.



...och vi med :) Den vita linjen längs "horisonten" är båtar, båtar, båtar och lite fler båtar...



Starten har gått! Pumabåten är ju såå snygg!!!


Rattar båt och är lycklig :)


Hundarna var också med ute. De stackarna får vara med om mycket tokigt :P

En av Erikssonbåtarna följs för stunden av en helikopter


Eriksson 3, Green Dragon, Delta Lloyd & Puma på "rad"


Kustbevakningen stormar fram och skapar utrymme för Puma


Svårt att se hur hög sjön var på bild, men här ser man liiite iaf. Iom att det var så mycket båtar var det "vågor på vågorna" från alla håll också


Inne på läsidan i rännan igen och även Götheborg har dragit sig in på lugnare vatten. Detta skepp har faktiskt JAG varit med och byggt på!! I 2 veckor på mitt sommarlov i 7an var jag med och spikade och borrade på henne. "Spikarna" var ca 30 cm långa och slogt i med slägga :) Borren jag var med och använde var ca 1,5 meter lång och vi var nog 3-4 personer som samtigt hjälptes åt.

Sjöbusar!
Jo, faktiskt, bron är en bilbro... Man har väl iaf 40 cm tillgodo på sidorna när man kör över :P

Pappa kommer in i hamnen på Ängholmen. På bilden ser det ju riktigt mysigt ut ju :P Vindstyrkan var dock inte alls lika trevlig i verkligheten :)
Haha, just ja... Fick shoppat på Marstrand med. En jätterosa (cerise?) Henri Lloyd-kofta fick följa med hem :D
Och eftersom shopping fick inleda detta låånga inlägg, så får det även avsluta med det! :P
Hoppas din helg varit lika bra och händelserik som min. Nu är det full fart mot en ny vecka, och på torsdag drar jag och Andrea till Sthlm för midsommarfirande där uppe minnsan!! Tjohooo!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Har du vunnit på lotto undrar hon som alltid hör att du inte har pengar???

Den som spar - hon har!!! ;o)

Sarah Carlsson sa...

Du har inte hört om min översakande skatte-inkomst antar jag :P Jag kan både slösa och betala tillbaka lånade pengar, och ÄNDÅ ha en hel del över ;)

Veronica sa...

Hejsan!!

Gillar du rosa eller!??! ;) Fiiiint shoppat!

Ska du tävla i Bjuv? Eller kanske Snapphanefejden? Teo tog äntligen sista pinnen i ag-1 i helgen, så nu är vi i tvåan i båda, gött! =)

Har tittat på lite datum, men det ser fullt ut i min kalender... Är lite ledig i augusti, tex tis, ons, tors och fre i v 32, lör o sön i v 33, tis, ons och tors i v 35. Kan du kanske någon av de datumen? Första helgen i september ser faktiskt också ledig ut än så länge! Kanske att vi kan få ihop nåt! =)

Ha det fint!
Kramar

Lilja sa...

Låter som en helhelg!! Hoppas allt är bra med er?! Vart i Stockholm ska du fira midsommar då?!

Kramar ifrån Lilja och GOa