onsdag 17 juni 2009

Hundgöra, hemlisar & havet

Igår, måndag 15/6, så satt jag i flera timmar och höll på med en del arbete med hundklubben, undra hur mycket tid man lägger på den på 1 år... Det som bland annat jobbas med just nu är våra uppvisningar och tävling i Freestyle som vi ska arrangera tillsammans med Göteborg stad under Kulturkalaset inne på Trädgårdsföreningen den 11-13 augusti, det är domare som ska kontaktas och underättas med info, ljudanläggning som ska hyras, ansökningar om att hålla tävlingar (Agria Freestyle Cup-kval och officiell klass 1-3) som ska skickas till SHU´s kansli, information som ska in till kontaktpersonen på GBG stad samt hålla en löpande kontakt med henne under tidens gång, hålla kontakt med tävlingsledaren, fixa funktionärer, fixa logistik av saker och ting mm mm... och troligtvis kommer det bli så att jag inte ens kommer kunna vara med under de 3 dagarna som "det verkligen händer", så typiskt och tråkigt. Menmen, hoppas iaf att tävlande, klubbkompisar, publik m fl uppskattar det jobb och tid man lagt ner då... Annat som ligger och gnager i mitt samvete är t ex hemsidan, verksamhetsberättelsen, styrelseförteckningen, kursen/erna, bankfixandet mm... När ska man ha ork att ta tag i allt? Ska försöka beta av allt nu inom kort i alla fall så man blir av med det innan nya grejer hopas ovanpå. Satt nog i alla fall 3-4 timmar framför datorn och hundklubbsfixade och än är det mycket kvar att göra.

Är det förresten någon som bor i Högsbo eller ska dit imorgon så kommer GHU finnas representerade där på "Torpadagen" i Högsbohöjd, från 17:00 och några timmar framåt. Det kommer bjudas på freestyle av My Mathiasson och hennes hundar Smulan & Tindra. Vi har även en förfrågan om att vara med på Husdjursmässan i Tånga Hed i Vårgårda den 22 & 23 augusti, denna kommer vi troligtvis dock få tacka nej till eftersom vi inte har någon som kan ta på sig att vara kontaktperson och hålla i trådarna. Lite synd, men man kan inte vara med överallt heller, det är bara att inse.

Efter att ha suttit framför datorn i flera timmar var det äntligen dax för träning på gymmet och solning. Körde ett 30 min Cykelpass och 30 min Core-pass. Cykling är riktigt jobbigt, men dock trååååkigt, gör det endast för effektens skull, huua! Efter träningen gick jag runt lite på stan och gjorde massor av sådana där "tråkköp" som deo, shampoo, balsam, body-scrub, hårspray, mascara och mascara-remover mm. MEN jag gjorde även en liten "investering" åt mig själv, eller ett litet "må bra"-köp kan man säga.


Det är ett Pilgrim-halsband med en grodberlock, den ska bli min turgroda och symboliserar för mig: "allt löser sig, lev på hoppet" . Tyckte den passar så bra in på mitt liv just nu och hur det såg ut för bara några veckor sedan. "Hoppet" har jag döpt honom till :) Visst är han fin? Älskar för övrigt dessa nya halsband som Pilgrim kommit med där man kombinerar ihop allt som man vill. Finns säkert närmare 10 olika kedjor, 5 armlänkar och iaf 50 olika berlocker som man knäpper på och av med en liten hake. Heelt underbara! Köpte även ett par örhängen, precis sådana som jag vart ute efter jättelänge :)

Åkte sedan hem nöjd och glad och gick ut en härlig skogspromenad med Combat i kvällssolen.

Tänk att ca 10-15 min promenad från mig så ser det såhär härligt ut... Rena rama landet. 15 min med buss åt andra hållet är jag inne på Avenyn... Jag älskar verkligen Mölndal!!!



Högst uppe på toppen av berget bakom där jag bor. Tyvärr är det för ljust för att se havet längst bort i bilden

Idag, tidsdag 16/6, har varit en riktigt kul och "må braig dag". Började med en väldig högtempopromenad runt Safjället med Combat. Sedan bar det av in till stan, jag skulle på Introduktionsmöte på mitt NYA JOBB :D Och detta är en av "hemlisarna" som jag iofs läckt på Facebook sedan ett tag och även pratat om med vissa, men nu är det HEEELT klart!! Papperna är påskriva och den 10 augusti påbörjar jag min 3 veckor långa utbildning på IF SKADEFÖRSÄKRINGAR, där jag sedan kommer bli säljare på privatsidan. Är såå taggad och förvätansfull!! Vi var 14 stycken som anställts denna vevan, den största grupp de hittills tagit in på en och samma gång. Anledningen var att det var så många som de tyckte var riktigt bra som de inte ville tacka nej till, och det kändes som det var en bra grupp. Det var mycket info och genomgång av personalhandboken, påskrivande av papper mm, vi gjorde även en mycket kort presentation om oss själva. Man skulle bland annat välja 1 ord som beskrev en själv som person, jag tog "Entusiasm/entusiasmerande"... Efter att vi vart på kontoret nästan 2 timmar så fick vi alla gå iväg tillsammans med den chefen som höll i mötet och en annan chef på kontoret och äta lunch som vi bjöds på, på salladsbaren "Mix it". Verkligen jättetrevligt och väldigt uppskattat!
Kommer att redogöra lite mer framöver vad jobbet går ut på, hur jag fått det och lite annan info kring det :) Detta får räcka för nu i alla fall.


Fick sedan ett sånt där roligt samtal som glatt överraskar en. Viktor ringde och var på väg mot stan. Vi möttes upp vid Vasa och gick till Haga och fikade och pladdrade i massor, fick agera lite rådgivare i den svåra "sms-frågan" till en tjej som han fixat nummer till. Tänk att det även finns killar som överanalyserar och krånglar till det för sig nåt så fruktansvärt :P Vi satt nog där i alla fall 1-1,5 timma i solen och njöt. Precis intill satt ett gatumusikantband och spelade jättehärlig musik och allt var sådär "-åååååååh va bra vi har det" :) Dock bjöds vi på annan underhållning med, en av "uppvisningarna" förstod vi sedan var en filminspelning till något troligt skolprojekt, och en annan var ett "gräl ur 2 personers förhållandevardag" ...skulle gissa det iaf... MY GOD!!

Slet oss från solen vid 17-tiden och åkte hemåt. Bestämde på vägen att vi skulle åka ner till Amundön och gå promenad i kvällssolen tillsammans med Hanna & Janis. Så det var bara hem och vända i stort sett. Dock åkte Hanna till hennes land istället, men vi hade en helt galet härlig promenad ute på klipporna längs vattnet. Får man ha det såhär bra!? Combat sprang runt och njöt av livet i fulla drag han med.



Skutt i vattet efter pinnen



Göteborgs kust är faktiskt himla fin, MEN Viktor oah jag är väldigt överrens om att INGET slår Resös/Norra Bohusläns kust

Ganska coolt... Vill dock ha en systemkamera!!

Uppe på toppen på Amundön ser det nästan ut som på berget bakom mig


Viktor roas av Combat som har tokryck :)


På hemvägen fylldes sedan kvällen på med ytterligare roligheter :P Andrea messade och efterlyste promenad i stan med obligatorisk fika. Självklart var jag inte sen att haka på! Så hem igen, lämna in en trött och nöjd hund, byta kläder och sedan svisch in till Linnéplatsen. Hamnade enligt tradition på Condecco på Avenyn(de har så bra allergi-alternativ för Andrea) och satt där till 23:30 på uteserveringen och bubblade. En kul idé som varit på tapeten några gånger bubblade upp igen och nu har vi i stort sett bestämt oss på att köra... Blir det så bra som vi tänkt oss ska jag se till att fylla 25 år varje år framöver med ;)

Kom hem nu lite efter midanatt och gått kvällsrunda med Combat, nu ligger han och snusar och väntar på att jag ska stänga ner här och släcka lampan... Så det är väl dax nu kan jag tänka, detta var nog allt för idag tror jag :)
Imorgon ska jag äntligen få träffa min alldeles egna Chrille efter att inte ha setts sedan förra sommaren :P Eller han har iofs flickvän och massa andra vänner med för den delen, men han är helt klart den bästa Chrillen som finns! Ska mötas 11 i stan, sedan får vi se vart dagen tar oss :)

Tjipp å natti :)

1 kommentar:

Linda och Inez sa...

Grattis till nya jobbet!