lördag 11 april 2009

Agilitytävling & lite fest

Har haft en kanondag idag med massa sol, agilitytävling, power nap i soffan samt en sväng på Linnéterassen som avslutning.

Början på dagen var dock paniiikkänsla... Vaknade 1 timma EFTER att jag skulle plockat upp Maggie vid Mölndals Bro. Min jäkla mobilklocka hade inte ringt!! Måste lära mig att ställa 2, det är inte första gången den gör såhär nämligen. Allt löste sig till slut himla bra och alla kom till tävlingen och vi missade ingenting direkt viktigt, bara min banvandring för agilityklassen som var 1a ut för dagen. Fick starta sist av alla 49 ekipage så jag hade gott om tid att memorera banan ändå, det var inga direkta konstigheter så det gick utan problem. Är så sjukt nöjd med det loppet så det finns inte!! Allt var näst intill perfekt förutom ett bakombyte in i slalom då jag gick för tajt inpå honom så han gick ur i 2a porten. Men som McDonald´s reklamen säger "Ingen big deal", nu lär jag aldrig göra om det felet igen iaf och det är det jag vill med allt vi gör nu i början; testa olika lösningar, tänja på gränser, få in samspelet osv så man gör alla tabbar NU istället för sedan när man jagar uppflyttningar till klass 3 eller SM-pinnar eller andra mer viktiga saker. Learning by error helt enkelt! :) Så förutom den missen var allt annat nästan som en dröm, han låg stilla i starten utan problem, lyssnade kanon på minsta vink, fina svängar, kanoningång till slalomet, tog alla kontaktfält och sög på hinderna som en tok ända in i mål. Vilken känsla!! Resultatet blev en 7e plats med dagens näst snabbaste tid i hela agilityklassen (small & medium inräknat i både klass 1 och 2) Det var 5 hundradelar till snabbaste tiden som gjordes av en mediumsheltie i Ag1, hade vi inte fått ta om slalomet hade vi legat på klart snabbaste tiden då det går att lägga på iaf 2 sekunder för den missen. Tänk, snabbast tid av ca 150 startande... Det är SJUKT! Tyvärr fick jag inte detta lopp filmat :( Himla synd!! Det var lång väntan sedan till nästa lopp, ca 3-4 timmar. På den tiden hann Combat bli ganska trött i bollen så nästa lopp (Hopp 1) blev det en aning kaotisk början på då inte riktigt alla hjärnceller höll ihop =) Men en paus på planen och en "nystart" rådde bot på det och därefter gick han som en klocka igen och lyssnade fint. Banan var lite väl svår för en klass 1 tycker jag, inte mig emot egentligen, men tänker på de som är helt nybörjare och inte tävlat så länge. Starten och 1a delen på banan var verkligen en utmaning som slog ut många redan på 2a, 3e hindret... (oss inräknat) Se filmen så ser ni vad jag menar =) Det blir definitivt att köra den starten uppe på klubben igen och träna!
Hoppklassen blev alltså disk, men är mycket nöjd ändå med prestationen.

Som vanligt träffade man på mycket trevligt folk under dagen, vilket är en stor del av anledningen till varför man flänger Sverige runt på olika tävlingar. En tävlingsdag är nästan alltid välfylld med skratt, roliga diskussioner och en skön sammanhållning oavsett åldrar eller kön. En del männskor slutar aldrig att förundra en dock... en stoooor SUCK säger jag bara. Tur att man själv väljer vilka man vill umgås med =)


Några ur gänget idag. Maggie, Camilla, Johanna och lilla Pepsi

Combat spanar ner på agilityplan


Yes, en lös hund kom virrandes uppe på läktaren när jag var nere på banan och hade gått banvandrig. Som tur var fick en tag på honom precis innan han skulle ta språnget ner på iaf 3 meter. Buren är nu alltså sönder i båda ändar... ORKA släpa på stålbur hädanefter??


Hopploppet

Var hemma vid 18-tiden efter att ha släppt Johanna i Kållered och Maggie i Mölnlycke. Skulle egentligen åkt in till stan med Cillen och Emma och slappat lite på nån uteservering en stund i kvällssolen, men de fick strul med bilen så det blidde inget med det. Slappade istället i soffan och halvsov till "Talang" tills ett telefonsamtal fick mig att pigga på mig igen och ta bussen in till stan vid 22-tiden. Blev lite softande på Linnéterassen med Cillen, Emma, John, Jack och David. Andrea kom även förbi en sväng innan hon fortsatte hemåt. Mycket skratt blev det och de mest konstiga samtalsämnen avhandlades. Lars kom in och hämtade mig, Emma och Cillen vid 1-snåret och nu sitter jag här :P Långfredagen har alltså gjort skäl för ditt namn :) Och det är väl lika bra att även ta vad som hände igår nu när jag är på gång :P

Va en soft dag på jobbet igår, torsdag 9/4, gick vid 15 och tog bussen till Torslanda för att hämta mammas bil som jag har över helgen så vi kunde ta oss till tävlingen i Kungsbacka bland annat. Åkte hem en snabbis och bytte om och fortsatte sedan till klubben där det var fler sol-och hunddyrkare som befann sig. Ett riktigt vårtecken är att de öppnat upp gräsplanerna för träning!! Mmm vilken känsla att köra agility på det gröna i strålande sol!! Vi som tränade var Hanna, Emma, Johanna och Maggie. Vi hade även fint sällskap av Karin och hennes nya hund Nova, uuursöt liten sheltietik som var nyfiken på världen =)
Styrde kosan hemåt vid 18-snåret för att göra en turbostädning samt make over på mig själv. Andrea, Marc och Anders kom vid 20 för att köra lite förfest innan utgång. Var en lugn och stilla sådan med slappande i soffan och tjöt. Vi tog bussen in rätt tidigt så vi var inne på Peacock redan vid 00:30, det fylldes dock snabbt på med folk. Vi stannade inte så länge utan gick redan efter 1,5 timma någonting. Planen var att fortsätta till Park Lane, men de som vi skulle möta upp var inte där utan på Vasastan. Kände att jag inte hade någon lust att sätta mig där så det blev hemåt för mig istället, för de andra med iofs :) Lyckades dock pricka in en timma då det inte gick någon buss hem till mig så jag fick sitta och vänta å Järntorget i nästan timma ...suuuuurt!! Kom iaf hem tillslut och fick sovit några timmar innan tävlingen :)

Lägg till video
Andrea, Marc och jag smilar inför fotografen :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej det var ju synd att du inte fick med agility loppet, för det var grymt bra
du och combat kommer att komma långt
ni är fantastikst duktig
hälsn Agneta och Russin

Sarah Carlsson sa...

Ja det va himla synd. Peter hade min kamera och skulle filma, men det var ingen som sa till honom och han visste ju inte riktigt vem jag var, så de blidde inget med det.
Tusen tack för de snälla orden! Och grattis igen till vinsten!!!

Veronica sa...

Hejsan!

Vad roligt att det gick så bra på tävlingen! Han är ju alldeles otroligt snabb! Snart kommer pinnarna börja trilla in! =)

Elin sa...

Wow. Jag har sett er tävla förut, men det här var helt otroligt. Shit vilken fart han har. Ett tag där trodde jag nästan att du kutade omkring själv bland hindren. Combat bara svischade förbi i en jäkla fart! Ni kommer gå långt tror jag.

Linda och Inez sa...

Rackarns vad snabb han är... även på att inte vara still i starten ;)Inez och jag går tävlingskurs nu... Skitskoj :D