söndag 16 november 2008

Debuten avklarad!!


(tyvärr har jag inte fått in varken filmer eller bilder från kameran, ska lösa det imorgon och förhoppningsvis hinna lägga in det här. Men jag loovar, den som väntar på något gott...)

Jag har världens bästa hund, så kan man sammanfatta känslan efter vår 1a officiella tävling. Vilka lopp vi fick till, helt otroligt! Mitt mål var ju att ha kul, hålla det kontrollerat och ta kontaktfälten bra, och det klarade vi med råge (ett ganska kasst balanskontaktfält dock) Trotts megafart så höll vi det väldigt kontrollerat och han lyssnade på minsta vink, på grund av det blev det även 1 vägran i varje lopp, han tog mina för tidiga förberedelser direkt och vände i en tunnel samt snek förbi ett hopp som han egentligen skulle tagit om jag handlat rätt och så som jag planerat. Men han gjorde precis det jag bad honom om, kan inte önska mej mer! Trotts dessa 2 "missar" fick vi enormt bra tider, näst snabbast i agilityn på 30,20 sekunder där 1an hade 28,?? och 2an 31,??. Missen med hindret som vi fick ta om tog 3 sekunder, så utan det var vi klart snabbast och hamnat på en 1a placering, men det är ju fullständigt ointressant egentligen (alltså vilken placering vi "skulle kommit" om si eller så...). I hopploppet vet jag inte exakt (ska kolla upp det till imorgon) vad vi hade för tid, men det hade utan problem räckt till en topp-3-placering i alla fall (utan de 6 sekunderna som blev extra för tunnelstrulet då). Snabbast i agilityklass av drygt 50 hundar ...det är rätt bra de :)

Något som inte var så bra var att jag tillät Combat tjuvstarta i hopploppet, så innan agilityn blev det hårdträning av starter. Som tur var stod framhoppningshinderna precis så som starten var i loppet, så fick väldigt bra träning på det. Han försökte tjuva även i agiltyloppet ändå, men jag hann stoppa honom och göra om starten vilket jag är riktigt nöjd med! Här ska vi int eha någon tjuvand ehund inte! Hellre 10 diskade lopp med omstarter för att få en säker start i förlängningen än låta honom tjuva för att kanske vinna men sedan ha problem med tjuvstarter i resten av tävlingskarriären!

För övrigt var det 2 roliga banor med lite olika byten och val vart man kunde göra bytena. Slalomingången i agilityklassen var riktigt rolig och jag skickade honom på den från ca 5-6 meter och han flög in i den som en kanonkula!

Dagen fick annars ett väldigt abrupt uppvaknande då jag vaknade 15 minuter efter att jag skulle åkt hemifrån egentligen, av att Zara ringde på porttelefonen... Snacka om panikkänsla!! Klockan hade inte ringt!! Slängde på mej kläderna och ihop med packningen och vi kasta oss in i bilen. Rally-Sarah fick köra och efter 35 minuter var vi på plats i Varberg... Hrmm, inte jättelaglig körning kan jag väl erkänna... Väl på plats hade vi sedan gott om tid och jag hann även med att mäta Combat som efter lite nervöst väntande på "den perfekta benställningen" fick honom till medium på millimetern ungefär. PHU!! Fenix blev som väntat large och han tyckte det var väldigt jobbigt med allt vad tävling innebar med skränande högtalare i manegen, mängder av hundar och människor överallt och diverse störningar. Tyckte trotts detta att han skötte sej himla bra, nu är det bara att möljöträna och motivationsträna så löser det garanterat sej snart.

Grattis till alla duktiga GHUare som visade framtassarna i Varberg! Extra stort grattis till Maggie och Bella som tog en pinne och 5e plats av dryg 60 smallhundar, de är ett riktigt bra bevis på att träning och kämparanda lönar sej!!

Vi var hemma ca 2 timmar senare än planerat och jag däckade i sängen i 3 timmar mellan 18-21 för att orka dra ut sedan med Andrea. Blev en lugn men kul kväll på Hard Rock. Var hemma 04:14 och somnade på stört.

Idag söndag har jag haft sovmorgon enda fram till 12 nästan, sedan mötte jag och Combat upp Andrea på Linnéplatsen för en söndagspromenad. Det blev Linnégatan ner, in i Haga upp till Handels och sedan Huzsargatan upp till Linnéplatsen igen, till detta tog vi ett litet varv runt Slottskogen med. Det är faktiskt ganska trevligt att promenera i stan sådär, bra möjlöombyte mot stigar, grusvägar och skogar som vi annars traskar våra långpromenader på. Tack för en härlig promenad med kul skitsnack schnyggo ;)

Ikväll hade jag, Johanna och Michaela kursavslutning på vår Agilitymixkurs. Det var riktigt tråkigt att säga hej då faktiskt, så himla goa och duktiga som de har varit! Vi fick bra betyg på utvärderingen och de flesta har planer på att gå fortsättningskursen till våren. Undra om man ska ta och vara instruktör på den kanske... Hade vart så kul att få följa dem! Well welll, vi får se...

Nu är det sovdax, ännu en rolig arbetsvecka väntar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har en utmaning att hämta på min blogg!

Anonym sa...

Vilken kanonbra debut! Med Den farten Combat har så kommer ni vara snabbare än de flesta! =)

Anonym sa...

Grattis till fin debut, det verkar ju ha gått bra... men de där jädra tjyvstarterna måste du råda bot på! kramisar

Anonym sa...

Hej!

Och här hittade kjag dig av en slump! Kul! nu kan jag ha lite koll på er med ;P

Kul att debuten kändes så bra! Och lite synd att jag missade era lopp..

Ha det bra! så ses vi på mässan va?