torsdag 25 september 2008

I´m on it!!



Yes! Ikväll gick startskottet! Nu är jag på banan igen! Body Combat- & träningsuppehållet är nu slut!!

Kom hem från jobbet 17:15, gav Combat mat, bytte om och hann till och med sova i 20 minuter innan...
Jag
cyklade hemifrån 18:00 ombytt och klar för BC pass 18:20. Snacka om att jag var laddad.

Ohhh, va kul det var!! Få släppa loss och köra slut på sej totalt! Lyckades dock för ovanlighetens skull att inte ta ut mej helt till max eftersom det just är 1a gången sedan november och att förkylningen inte släppt helt än, så det kanske är bra att börja på 80% iaf och sedan jobba sej upp till 100% när man kört några gånger och förkylningen är borta.


Kort sammanfattat så består BC 37 (som släpptes denna veckan) av många knän, många sparkar och snabba slag. Capoeiralåten är väldigt mycket statisk träning för rumpa, lår och ben kan jag lova! Vi börjar jobba på Beach 2009 redan nu, oh yes! :D


Som en hylling till BCn, till personen som fick mej att börja blogga och som fått mej ännu mer hängiven Body Combaten (som jag dock aldrig ens träffat), tänkte jag här bjuda på Fredriks film som han gjort.
Var så goda och njut av "Body Combat Tribute" gjord av "UmeFredrik" som numera tyvärr inte driver sin blogg längre då han knöt ihop säcken efter sin resa till Auckland i Australien i somras, Body Combatens hemstad och land, där han körde för Rachel & Dan Cohen, BCns "föräldrar & utvecklare". Att få göra det någon gång i livet är även en dröm för mej, som tyvärr nog aldrig kommer att slå in eftersom jag är så satans flygrädd.




The essence of body Combat:

Visst blev ni sugna??!!
För er som inte visste eller fattat själva, så är min hund döpt just efter detta träningspasset. Många som hör namnet "Combat" tror att det anspeglar på "slagskämpe" eller våld av något slag, men så är inte fallet. Body Combat/Combat för mej står för glädje, energi, kroppskonroll, den ultimata träningsformen, fokusering och stabilitet. Vad är då bättre än "Combat" som namn på sin hund?

Nåväl, efter passet var det snabbt in i duschen och sedan cykla hem igen för nästa aktivitet. Hann duscha, byta om och ta mej hem på 35 minuter! 20:00 stod jag hundklädd vid hydromacken och väntade på att bli upphämtad och åka till klubben. Skulle nämligen ha lite privat agilityträning för Puzzel och matte Märta. Jag körde lite handligsträning på hopphinder vilket gick superbra! Innan hade de endast tagit hinder som stod rakt men Puzzel svarade jättebra på Märtas svängsignaler och höll bra fart. Att man bara är en liten skvätt på knappt 1 år med huvudet lite på olika håll ibland, det är sådant man får ta när de är så små tycker jag =) Vi tränade även kontaktfält och tog bort momentet att träna in uppfarten på balansen som de fått lära sej på den kursen de går på ett annat ställe. Enligt mej blir det bara en onödig sak att lägga fukus på, då målet ju är nedfarten. De flesta hundar har aldrig några problem med uppfarten och känns då väldigt onödigt att slösa energi och tid att träna på en helt naturlig sak för hundarna. Hundträning ska vara enkelt tycker jag, inte krågla till det mr än nödvändigt. Skulle man däremot märka att hunden börjar få problem med uppfarten, DÅ kan man sätta in träningen i så fall. Puzzel hade som de flesta andra hundar problem med att få bakdelen (de flesta hundar vet inte ens om att de har en bakdel) att stanna kvar på kontaktfältet när framtassarna var på marken, så jag tipsade om att stå framför nedfarten istället för vid sidan och ge godis. Detta tar bort det osynliga trycket från sidan och får hunden att bli mer framåtfokuserad. Han svarade jättebra på denna metod! De är så duktiga mina små elever =) Vi bokade en ny tid nästa torsdag så vi får in ett pass till innan fredagens avfärd till Värnamo och Bergeélägret tillsammans!! Lääägtar såå!! Bara 1 vecka kvar!!

Detta får avsluta dagens blogg, sitter här och väntar på att få borsta mina tänder och gå och lägga mej. 1a gången innan midnatt på jag vet inte huuuur länge...
Imorgon hoppas jag en härlig träningsvärk börjar sprida sej... Förutom att ha cyklat till och från gymmet, kört BC & lite snabb freestyle & agiliy med Combat (som gick jäkligt bra!!), så gick jag de 25 minutrarna från McDonalds och hem efter hundträningen. Tyckte det var lika bra för då fick Combat sej sin kvällspromenad. Mycket fysisk aktivitet har det alltså blivit för mej idag. LOVE IT!!

Nu kommer John Blund, Go natt...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Hej!

Allt löste sig igår iaf!! Men tack för hjälpen!
Skulle absolut vara roligt att hänga med och träna någon gång..Ni är väl duktigta agilitymänniskor har jag fått för mig?!?!
//Lilja

Sarah Carlsson sa...

Hejsan =)
Va skönt, verkar som de gick bra för dej med? Hann slänga en snabb blick på resultaten idag när vi va uppe en sväng, men stod inga poäng bara placering.

Du får jättegärna häga på! Kan höra av mej om de blit nåt av på måndag om du messar ditt nummer =)
Jepp, det är agility som är vår grej först och främst. Många håller även på med freestyle, fast som "sa gren". Jag har målet inställt på att tävlia freestyle på HundXX... :P Så jag/vi ställer gärna upp med agilitytips, så kan kanske du som freestyleproffs komma med några bra tips tillbaka :D
Ha de gott :)

Anonym sa...

Tack! Det är verkligen så fint där på eran klubb bara dumt att den ligger så off. Men det gör io alla hundklubbar både på gott å ont.

Ja, mitt nummer är 0736711022. Jag jobbar på måndag så då kan det bli svårt. Är ledig fre, lörd, söndag nästa vecka om ni ska träna nåt då?!?!
Absolut! Perfekt att utbyta lite kunskaper för agility tycker vi är kul men är helt lost hehe...
Trevlig helg!