söndag 20 juli 2008

Nattabåt i regn

Idag har det varit Hamnens DagResö, blev bara en snabb sväng förbi hamnen vid 13-tiden med Combat, för min del. Såg ut som vanligt med massor av folk, försäljnings-stånd & Kapten Kulingshow för barnen... När jag gick hemifrån regnade det så hade både regnbyxor & jacka, men när jag gått en liten bit sprack det upp igen och blev som på bilderna under... VARMT kan jag lova!!

Vår fina hamn på Resö!

Har suttit md USM planering hela dagen och mailar, ringt och gjort Funktionärsscheman... Tar det aldrig slut kan man undra??
Vid 21-tiden hade jag tröttnat på att USM-planera och kände att jag var tvungen att göra någonting, så jag slog en signal till Niklas som var på att ta en sväng med RIBen.
Vid 22:20 puttra vi ut ur hamnen och höll tummarna för att det skulle vara något sånär uppehåll i alla fall. Det var helt vindstilla och knappt ens några dyningar på öppet hav. Lite tråkigt för jag ville hoppa i vågorna. Liiiite hoppande blev det dock när vi kom längre ut, men det var rätt snälla vågor. Kanske var bra det iofs för med 2 pers som tillsammans kanske väger max 120 kg så vobblar den rätt bra, eftersom den knappt väger någonting själv. Man behöver nästan vara 3 pers (eller iaf runt 150-200 kg) för att kunna köra för fullt och utnyttja hela motorn... Menmen, kul hade vi och jag fick se mitt älskade Grundskär för första gången i år, dit jag tog oss på turens 1a destination. Gled in en sväng i lagunen och andades luften... Mmmmmm, ÄLSKA havet, klipporna & friheten där ute!!
Körde lite lugnt en bit och bara njööööööt. Fick även ett erkännande från Niklas om att han nu ändrat uppfattning om sjöar... När vi först började umgås för sisådär 9-10 år sedan så sa jag att jag inte klarade av att bada i sjöar för det kände så smuttsigt och äckligt på nåt sätt... Och IKVÄLL erkände Niklas att han känner likadant, men att det tagit honom dessa år att ändra uppfattning =) Gött, ääälskar att få det som jag tycker ;)


Niklas & jag njuter för fullt!
Lagunen på Grundskär

Det började regna lite och det sved bra i ansiktet när jag gasade på och regnet slog i ansiktet, men det var skönt med. Snacka om frihetskänsla...! Körde förbi Hamncafét där det var Pubkväll som alla andra lördagar på sommaren. Verkade rätt dött men en del folk som tjattrade på altanen. Himla synd att det regnade, blir aldrig bra på Pubkvällarna då eftersom bandet måste spela inne.
Drog en sväng ut till Svangen sedan och bara fräste på rätt ut, hade börjar bli rätt mörkt men kände mej hur trygg som helst. Har sagt det förr och säger det igen, tänk att folk kan vara rädda för det stora blå... Klart man ska ha respekt för det, men rädd?? Nej! Till sist fick jag slit mej och vända inåt land igen, tog passagen förbi vår sjöbod och in i hamnen till sist vid 23:20. Precis när vi gick in i hamninloppet började det ösregna. Har man tur eller tur? :)

Fyren på Svangen lyser i mörkret...
2 lyckliga själar =)

Hamnen i sikte i regnet...

Bättre avslutning på "dagen" kan man väl inte få??
Blev thé och macka hemma sedan med lite tjöt och ett till löfte om att Niklas ska komma ner till GBG den 9 aug då jag ska ha 24 årsfest =) Försök inte slingra dej ur nu!! ;)

Tja, nu är klockan på tok för mycket igen, menmen, det är ju SOMMAR(??)

Inga kommentarer: