onsdag 18 juni 2008

Pussel, en cooling!

Jaja, nu har fotbollen fått hela 2 inlägg här, så nog med det.

Det kom 1 person på sommarträningen förut uppe på klubben, men sicken hund och sicka goa ägare!! Maria & Märta med Pussel (Light My Fire Soum), en Berger des pyréneés à poil long, alltså samma ras som Combat (inte för att det varken syns eller märks :P). Störtskön kille på 8 månader, men mogen som en 2 åring. Han kom från Åsa Thunqvist och kennel Light My Fire. Till skillnad från Combat som är ett fullkomligt yyyrväder på agilityplanen (och hela tiden annars med för den delen), så var denna pojke sansad, klok och lugn, men samtidigt med en stooor vilja att lära. Han förstod väldigt fort vad vi ville, efter 1 timma så kunde han både skickas och kallas in och över hinder, ta den runda tunneln, gå igenom platta tunneln med halvstängt släp, ta däcket med koppelmetoden (utan att ta i kopplet) och påbörjat slalominlärning med koppelmetoden med goda resultat. De kommer gå låååångt, var så säkra. Duktiga Märta & Kloka Pussel, lägg det på minnet!

De hade tydligen pratat med mej på My Dog när jag hade med Combat där nu i januari, och där bestämt sej att det skulle bli en Berger. Lite kul att man har varit med och påverkat valet lite :P


Pussel & Combat, någon som ser någon likhet? :P
Bilden på Pussel är tagen från Åsa Thunqvist


Körde lite egen träning sedan med. Planerat, med små korta hinderkombinationer med slalom, hopp, tunnel, däck och A-hindret. Har börjat dra mej utåt när han är i slalomen, än så länge kan jag gå ca 1,5 meter ifrån utan att han störs. Jag kan även skicka honom före mej så att han nääästan kör alla 12 pinnarna helt själv utan stöd. Kom precis på att jag faktiskt inte testat att kalla in honom i slalomen än, måse göra det nästa gång och se hur det går.
Något som även börjar gå bättre och bättre är A-hindret, men det gäller att vara envis och fortsäta traggla "tryck/plattan" och inte gå för fort fram.

Nu är jag trööööööött! Måste packa inför Resö nu eftersom det blir halvdag på jobbet imorgon och sedan direkt iväg till Torslanda för att åka med mamma och pappa vid 14-tiden mot paradiset =) En glad överraskning är att Niklas kommer att befinna sej på Galtö med familj och att de ska fira Midsommar med oss. Har inte setts sedan jag var uppe i Sthlm i höstas nu. Synd att det ska vara så långt/dyrt mellan GBG & Sthlm!


Här kommer en liten videosnutt från dagens träning. Full fart in i slalom!




Inga kommentarer: