torsdag 8 maj 2008

idag är ingen vanlig dag...

för det är Combats födelsedag!!!
Idag för ett år sedan kikade han fram för första gången, Han med stort H! Japp, så är det, min prins och ögonsten föddes den 8 maj 2007 och har nu hunnit med ett helt år på denna galna planet. Ca 9,5 månader av hans liv har jag haft den enorma turen att få dela med honom, de andra 2,5 månaderna tillbringade han hos sin mamma på Hob-Nobs kennel i Upplands Väsby som hans 2 goa uppfödare Monne & Ulrika driver.

Resan började för min egen del den 4/5 2007... Då var jag uppe i STHLM hos min kusin och hälsade på Hob-Nobs för första gången, innan hade jag bara pratat i telefon med Monne någon gång. Jag fattade tycke för både Monne & Ulrika på en gång och stannade i 1,5 timma innan vi tillslut var tvugna att åka därifrån för att hinna med allt annat som vi skulle när jag väl var i den stora staden. Gillade verkligen allt runt själva kenneln och hundarna med, de bodde (iaf Ulrika) på en superfin gård på landet i Rimbo. Hundarna sprang mestadels lösa ute på gården och kom och mötte alla bilar som skulle upp till huset. På gården fanns förutom hundarna även hästar som betade i hagar precis inpå husknuten och kossor som fanns i hagar lite längre bort på fälten. Gillade skarpt tänket att man inte kunde tinga några valpar utan att alla var tvugna att komma dit och hälsa på som var intresserade och att man sedan efter det fick se om man hade turen med sej att få köpa en valp. Det var 2 tikar som var högdräktiga när vi var där och hälsade på, Ruby och Titoune... Tänk om en av dem skulle bli mamma till just min valp?? Fastnade mest för Ruby som var väldigt social och trevlig med mycket päls, men gillade även Titoune som var något mer försiktig, högre och med lite tunnare kortare päls. Båda var av färgen fawn vilken jag allra helst oxå ville ha på min om det blev någon...

Nåja, vi åkte som sagt va därifrån och de skulle höra av sej när valparna väl hade kommit för att meddela hur det såg ut med fördelning och hur det hade gått mm.


Den 11/5 fick jag reda på att Ruby fått sina valpar den 8/5, allt hade gått bra och det var 3 tikar och 2 hanar. Nuu började hjärnan och tankarna gå på högvarv och en lång tid av nervositet väntade, täänk om det faktiskt blev så att jag skulle få köpa en?? Titoune hade inte fått sina än men de väntade dem alldelesalldeles snart... de kom den 12/5, 1 tik och 1 hane.


Väntan blev låång, men den som väntar på något gott... DEN 9/6 FICK JAG REDA PÅ DET, HOBNOB´S PIERROT SKULLE BLI MIN!! Oj vad jag hade väntat på den där dagen!! Trodde aldrig att den skulle infinna sej... Mamman va Ruby, den tik jag gillat bäst. Tårarna spruta när jag fick det slutgilitiga beskedet, brydde mej inte alls om att jag befann mej på Agilityinstruktörsutbildning med massor av okända människor, störtbölade verkligen och alla undra vad som hänt "- Jag har blitt med huuuund *snyft**snörvel**skratt**hulk*"

Dagen efter, den 10/6 presenterades min ögonsten här i bloggen under rubriken "får jag lov att presentera". Då hade jag precis fått de första korten på honom. En mörk liten kille som rulta runt =) Att det inte var en fawn gjorde inte det minsta, han var så fin min lilla brindel-gris =)


Tiden mellan beskedet och hämtandet hade jag täta kontakter med Monne & Ulrika och fick rapporter om hur han utecklade sej. Allting var alltid jättebra och han utvecklades fint =)

Ja, det är så historien börjar om HobNob´s Pierriot, "Combat", och jag hoppas att den kommer att fortsätta byggas på dag för dag och att det blir en riktigt lång saga att ha och berätta till sist... Men än så länge har den bara börjat...





GRATTIS PRINSEN!

Liten har blivit stor...

~Visst finns mirakel~
~och för mej är det faktiskt du!~


Grattis även till kullsyskonen:
-Hob-Nob's Pastis

-Hob-Nob's Pomme

-Hob-Nob's Pirouette
-Hob-Nob's Prunelle

och grattis i förskott till "bonussyskonen"

-Hob-Nob´s Quiche
-Hob-Nob's Quidam



paketöppning

meeera paket =)

testar nya kampleksaken :P
Presentutbudet, Combat mindre nöjd med borsten dock... :D

Inga kommentarer: